Νέα

Επικοινωνία

Γερωνυμάκη 11, τηλ. 2810 222 221, 2810 242474
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 25, τηλ. 2810 325032
Email: info@sinodio.gr

 

Μελοδραματική

 

Απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει βασικές σπουδές στη Μονωδία και επιθυμούν να ασχοληθούν με τη λυρική και σκηνική ερμηνεία.

 

Καθηγήτρια: Μαρία Παπαγιαννάκη

 

Η Μελοδραματική, ή σωστότερα η εκπαίδευση του ηθοποιού του μουσικού θεάτρου, στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη της μουσικής και σκηνικής τεχνικής του τραγουδιστή της όπερας. Η εκπαίδευση αυτή συνίσταται στην ανάπτυξη βασικών τεχνικών δεξιοτήτων, που οδηγούν στη σύνδεση της φωνητικής με τη σωματική έκφραση. Η ανάπτυξη αυτής της βασικής τεχνικής σχετίζεται με τον έλεγχο των σωματικών λειτουργιών και με την προσαρμογή τους στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της τεχνικής του τραγουδιού. Κατάληξη αυτής της διαδικασίας είναι η δουλειά πάνω σε ρόλους του ρεπερτορίου, σε ατομικές ή ομαδικές σκηνές, όπου αναπτύσσονται τα εργαλεία και οι μέθοδοι της σκηνικής ερμηνείας ενός ρόλου. Στόχος είναι ο εκπαιδευόμενος να μπορεί να ανταπεξέλθει επί σκηνής στις απαιτήσεις ενός οπερετικού ρόλου, σε διαφορετικά στυλ ερμηνείας και αισθητικών προσεγγίσεων.

Στο τμήμα Μελοδραματικής γίνονται δεκτοί σπουδαστές Μονωδίας μόνο από του πρώτου έτους φοίτησης τους στη Ανωτέρα τάξη της Σχολής Μονωδίας. Η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση διπλώματος είναι 3 έτη.

 

 

Παραστάσεις ...

 

Η πρώτη παράσταση Μελοδραματικής του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης πραγματοποιήθηκε στις 13/07/2015 στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, όπου παρουσιάστηκε η όπερα για νέους του Νίκου Ξανθούλη «Το μαγικό βιολί» σε διδασκαλία και διεύθυνση της Μαρίας Παπαγιαννάκη.

 

19/04/2016, Pergolesi: Stabat Mater

 

13/07/2015, "Το Μαγικό Βιολί" - όπερα για νέους!