Νέα

Επικοινωνία

Γερωνυμάκη 11, τηλ. 2810 222 221, 2810 242474
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 25, τηλ. 2810 325032
Email: info@sinodio.gr

 

Μαρία Παπαγιαννάκη

 

Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτριες τη μεσόφωνο Λέλα Στάμος-Κολάση στη μονωδία και τη Ρίτα Βούρτση στο πιάνο.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές μονωδίας (όπερα, ληντ, ορατόριο) στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Μπούχμαν Μέτα του Τελ Αβίβ με καθηγήτρια την υψίφωνο Ταμάρ Ραχούμ.

Παρακολούθησε σεμινάρια μετεκπαίδευσης όπερας και μελοδραματικής με τη μονωδό της Όπερας της Βιέννης Χίλντε Ζάντεκ στο Λοκάρνο της Ελβετίας και την Έλενα Καρούζο στη Βιέννη. Ακόμη μετεκπαιδεύτηκε στο ρεπερτόριο όπερας με την Κρίστα Μαρία Τσήζε (πρώτη μονωδό της Όπερας της Λειψίας) και τον Δρ. Πήτερ Ζόμμερ (μουσικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου του Μάνχαϊμ).

Εμφανίστηκε σε πολλά γερμανικά λυρικά θέατρα όπως το Δημοτικό Θέατρο του Ντάρμστατ, το Κρατικό Θέατρο της Καρλσρούης, το Εθνικό Θέατρο του Μάνχαϊμ, το Θέατρο της Ερφούρτης, το Κρατικό Θέατρο της Γκέρα, την Όπερα της Φρανκφούρτης, καθώς επίσης στο Φεστιβάλ Πουτσίνι στο Τόρρε ντελ Λάγο και στο Θέατρο του Κάλιαρι.

Σπούδασε διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας κοντά στους Πήτερ Ζόμμερ και Γκούσταβ Κουν.

Διετέλεσε διευθύντρια χορωδιών στη Γερμάνια και την Αμερική (Ντάνστατ, Λάιμεν, Πλάνκστατ, Φραγκφούρτη, Μάνχαϊμ, Σίφερστατ, Μαϊάμι κ.α.).

Διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης έχοντας δημιουργήσει αξιόλογες τάξεις μονωδίας και έντεχνου τραγουδιού, και παράλληλα διευθύνει τα φωνητικά και ορχηστρικά σύνολα του ωδείου.

 

επιστροφή