Νέα

Επικοινωνία

Γερωνυμάκη 11, τηλ. 2810 222 221, 2810 242474
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 25, τηλ. 2810 325032
Email: info@sinodio.gr

 

Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό τόπο του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης

 

Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό την προώθηση της μουσικής παιδείας. Είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και σήμερα διδάσκουν σε αυτό 20 επίλεκτοι καθηγητές.

 

Διδάσκονται: Μουσικά Όργανα, Ανώτερα Θεωρητικά, Μονωδία, Μελοδραματική, Βυζαντινή Μουσική και επιπλέον υπάρχουν τμήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής (για παιδιά 3-5 ετών), Μουσικής Προπαιδείας (για παιδιά 5-7 ετών), Μοντέρνας Μουσικής, Έντεχνου Τραγουδιού, Αρμονίου, Ακορντεόν, Παραδοσιακής Μουσικής και προετοιμασίας υποψηφίων για τα τμήματα Μουσικών Σπουδών των ΑΕΙ. Ακόμη λειτουργούν μουσικά σύνολα και χορωδίες μικρών και μεγάλων μαθητών.

 

Στον τομέα των εκδηλώσεων το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης παρουσιάζει κάθε χρόνο πλήθος συναυλιών από μαθητές και καθηγητές, καλεί καταξιωμένους καλλιτέχνες για σεμινάρια και master class, διοργανώνει κύκλους συναυλιών νέων μουσικών με την ονομασία “PODIUM Νέων Καλλιτεχνών” καθώς και το “Φεστιβάλ Κιθάρας” του Ευάγγελου Ασημακόπουλου που με 17 συνεχείς διοργανώσεις αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα στην Ελλάδα.

 

Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε, συνεχίζει να παρέχει υψηλές σπουδές με προσιτά δίδακτρα και δεν επιβαρύνει τους σπουδαστές του με εγγραφή και εξέταστρα.

______________________________________________________________

 

Τμήματα ...

 
   

Μουσική Προπαιδεία για παιδιά 5 - 7 ετών

 

Μουσική Προπαιδεία είναι ένα σύστημα αγωγής για παιδιά, όπου η μουσική συνδέεται με την κίνηση, το ρυθμό και το λόγο. Η φοίτηση είναι μονοετής και συνίσταται στην αφομοίωση βασικών μουσικών εννοιών, καθώς και στην απόκτηση απλών αλλά ουσιαστικών μουσικών δεξιοτήτων.

Καθηγήτρια: Πατρίσια Αρένας

______________________________________________________________

Μονωδία, Μελοδραματική, Έντεχνο Τραγούδι

 

Υποστήριξη με τεχνικές μεθόδους των φωνητικών χορδών, εξισορρόπηση του αναπνευστικού - φωνητικού συστήματος, 100% βελτίωση της φωνητικής τοποθέτησης για όσους καταπονούν καθημερινά με λάθος τοποθέτηση τη φωνή τους.

Καθηγήτρια: Μαρία Παπαγιαννάκη

______________________________________________________________

Χορωδίες: Παιδική, Φωνητικό Σύνολο "Quarto Accademico"

 

Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης στην προσπάθεια του να στηρίξει την αγάπη των παιδιών για τη μουσική, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας από 9 ετών και νέους από 15 ετών (μαθητές ή όχι του ωδείου) να γίνουν μέλη των χορωδιών του εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Ωδείου.

Διεύθυνση - Διδασκαλία: Μαρία Παπαγιαννάκη

______________________________________________________________

Προετοιμασία υποψηφίων Μουσικολογίας

 

Στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης λειτουργεί τμήμα προετοιμασίας των Ειδικών Μαθημάτων "Αρμονία" και "Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων" για τους υποψήφιους των τμημάτων Μουσικών Σπουδών. Τα μαθήματα είναι ατομικά και η προετοιμασία διαρκεί περίπου 2-3 χρόνια.
Οι σπουδαστές του τμήματος παρουσιάζουν ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100% και αρκετοί απ' αυτούς κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις των σχολών εισαγωγής τους.

Διδάσκουν: Γιάννης Λυγεράκης, Ιωάννα Κωστάκη

______________________________________________________________

 

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

 

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να διδαχτούν τη Βυζαντινή Μουσική και να μυηθούν στην Ψαλτική Τέχνη.

Διεύθυνση - Διδασκαλία: Ιωάννης Δαμαρλάκης

(Άρχων Διδάσκαλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου)

______________________________________________________________

Classical Concert 2017

 

 

 

19o Φεστιβάλ Κιθάρας

 

 

 

Πεπραγμένα 2016 - 2017

 

Τρομπέτα για παιδιά (από 6 ετών)

 

Στη σχολή πνευστών του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης λειτουργεί από φέτος τμήμα τρομπέτας για παιδιά από 6 ετών.

 

______________________________________________________________

 
   

Από τις δραστηριότητές μας ...

       
13/7/2015, Το Μαγικό Βιολί - όπερα για νέους! (άλμπουμ 1)
15-17/4/2016, 18ο Φεστιβάλ Κιθάρας ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
19/4/2016, STABAT MATER
14/5/2016, CLASSICAL CONCERT 2016