Νέα

Επικοινωνία

Γερωνυμάκη 11, τηλ. 2810 222 221, 2810 242474
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 25, τηλ. 2810 325032
Email: info@sinodio.gr

 

Εκπαιδευτήρια

 

 

Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης εδρεύει στο Ηράκλειο και διαθέτει δύο εκπαιδευτήρια:

 

Όλα τα κτήρια έχουν ανακαινιστεί πλήρως και έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές σύγχρονων μουσικών εκπαιδευτηρίων. Διαθέτουν αίθουσες διδασκαλίας, γραμματεία, χώρους υποδοχής και αναμονής. Στο Κεντρικό λειτουργεί Αίθουσα Εκδηλώσεων και πλήρως εξοπλισμένο στούντιο του εργαστηρίου μοντέρνας μουσικής.

 

Οι χώροι διακρίνονται για την υψηλή αισθητική και τον πλούσιο εξοπλισμό τους, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφάλεια και την άνεση των σπουδαστών και των συνοδών τους κατά τον χρόνο παραμονής τους στο Ωδείο. Για το λόγο αυτό όλα τα κτήρια είναι εξοπλισμένα με συστήματα κεντρικής θέρμανσης, κλιματισμού, πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης καθώς επίσης διαθέτουν δύο εξόδους ανάγκης.

 

Θεωρώντας ότι ο σωστός εξοπλισμός αποτελεί βασική προϋπόθεση για υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης παρέχει στους σπουδαστές του μια πλούσια συλλογή μουσικών οργάνων των καλλίτερων κατασκευαστών σε άψογη λειτουργική κατάσταση. Για τις ανάγκες των μαθημάτων διατίθενται πιάνα (όρθια και με ουρά), έγχορδα, πνευστά, κρουστά και ηλεκτρονικά μουσικά όργανα καθώς επίσης συλλογή οργάνων παραδοσιακής μουσικής και πλήρης σειρά οργάνων μουσικής προπαιδείας.

 

Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης διαθέτει ακόμη πλούσια μουσική βιβλιοθήκη (260 και πλέον τίτλων Ελληνικής και Αμερικανικής βιβλιογραφίας), δισκοθήκη, βιντεοθήκη μουσικών θεμάτων καθώς και όλα τα οπτικοακουστικά μέσα που χρειάζονται για την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων (στερεοφωνικά συγκροτήματα, βίντεο, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κλπ).